Misafir görüntüleme sınırlıdır

penisde genital siğil şekli

famly

Yeni Üye
Aktiflik Süresi
3s 52dk
Öncelikle siteyi kuran admin arkadaşa teşşekür ediyorum.
Benim penis sünnet kesimin bittiği yerde 2 sene önce 2 adet siğil vardı .Siğil siyah renkte olmakla berbaber şeker tanesi şeklindeydi.Onlara o dönem kriyoterapi ypışfı ve düştü , o zamanlar hpv üstüne fazla düşmedim siğilleride kontrol etmedim aradan iki sene geçtikten sonra öyle penisime bakarken iki siğil tekrar nüks ettiğini gördüm.Bazı internette satılan disiğil düşürücü kremler kullanarak zar zor düşürmeye çalıştım biraz zor oldu ama sonunda düştü. Ama maalesef ki oluşum tekrar olmaya başladı nasıl bir siğilse bende anlamdım bu sefer cildiye doktor gitmeye karar verdim tekrardan o bölgeye kriyo yapıldı ve düştü.
Arkadaşlar asıl benim sormak istediğim bi kaç soru var .
1- Benim penisde siğil düşen yerin yanlarında böyle gözle zor görülen deriyi gerince belli eden nokta çıkıntılar elimi sürdüğümde hissetmiyroum bile kıl kökü gibi duruyor(belkide kıl kökü)ve o lezyonlar penis sünnet dersinde nerdeyse her tarafda var onlar önceden varmıydı bilmiyorum ama bi kaçı yeni oluşum olduğu belliydi farkındayfım.Neredeyse 1 sene olacak bu lezyonlarda ne büyüme nede yok olma oldu.İki prof bi kaç cildiye uzman dr bunların siğil olmadığını söyledi.Fakat benim şüphelerim hiç gitmiyor eyerki siğil değilse bunlar neden oluştu önceden bazıları yoktu acaba penis detainde böyle zararsız lezyon oluşumu notmalmi bilmiyorum bu komuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
2-kriyoterapi yapılan yerdeki der beyqz oldu fakat içinde bi çıkıntı şişmesi görüyorum buda fazla büyüme olmadı öyle duruyor burda tekrardan siğilmi çıkıyor bilemedim.çünkü siğil düştükten sonra orası düzken bile dr muane gittiğimde kriyoterapi sıkıyordu oraya imkansız virüs orda kalması
Bu soruları tecrübe edinmiş arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim🙏

Öncelikle siteyi kuran admin arkadaşa teşşekür ediyorum.
Benim penis sünnet kesimin bittiği yerde 2 sene önce 2 adet siğil vardı .Siğil siyah renkte olmakla berbaber şeker tanesi şeklindeydi.Onlara o dönem kriyoterapi ypışfı ve düştü , o zamanlar hpv üstüne fazla düşmedim siğilleride kontrol etmedim aradan iki sene geçtikten sonra öyle penisime bakarken iki siğil tekrar nüks ettiğini gördüm.Bazı internette satılan disiğil düşürücü kremler kullanarak zar zor düşürmeye çalıştım biraz zor oldu ama sonunda düştü. Ama maalesef ki oluşum tekrar olmaya başladı nasıl bir siğilse bende anlamdım bu sefer cildiye doktor gitmeye karar verdim tekrardan o bölgeye kriyo yapıldı ve düştü.
Arkadaşlar asıl benim sormak istediğim bi kaç soru var .
1- Benim penisde siğil düşen yerin yanlarında böyle gözle zor görülen deriyi gerince belli eden nokta çıkıntılar elimi sürdüğümde hissetmiyroum bile kıl kökü gibi duruyor(belkide kıl kökü)ve o lezyonlar penis sünnet dersinde nerdeyse her tarafda var onlar önceden varmıydı bilmiyorum ama bi kaçı yeni oluşum olduğu belliydi farkındayfım.Neredeyse 1 sene olacak bu lezyonlarda ne büyüme nede yok olma oldu.İki prof bi kaç cildiye uzman dr bunların siğil olmadığını söyledi.Fakat benim şüphelerim hiç gitmiyor eyerki siğil değilse bunlar neden oluştu önceden bazıları yoktu acaba penis detainde böyle zararsız lezyon oluşumu notmalmi bilmiyorum bu komuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
2-kriyoterapi yapılan yerdeki der beyqz oldu fakat içinde bi çıkıntı şişmesi görüyorum buda fazla büyüme olmadı öyle duruyor burda tekrardan siğilmi çıkıyor bilemedim.çünkü siğil düştükten sonra orası düzken bile dr muane gittiğimde kriyoterapi sıkıyordu oraya imkansız virüs orda kalması
Bu soruları tecrübe edinmiş arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim🙏

1. Penisteki Küçük Çıkıntılar Hakkında​

• Normal Deri Yapıları Olabilir: Özellikle sünnet derisi alınmış bölgelerde kıl kökleri, yağ bezeleri (sebase hiperplazi) veya zararsız deri çıkıntıları (örn. Pearly Penile Papules - özellikle glansta görülen normal varyasyon) sık rastlanır. Bu oluşumlar siğillerden farklıdır; sert, karnabahar görünümü olmaz, boyutları sabit kalır ve yayılmaz.
  • Doktorların Değerlendirmesi Önemli: Birden fazla uzmanın "siğil değil" demesi güven verici. Şüphe duyuyorsan dermatoskopi ile muayene veya asetik asit testi (siğiller beyazlaşır) önerebilirsin.
  • Takip Önerisi: 1 yıldır değişim yoksa büyük olasılıkla zararsızdır. Ancak yine de 3-6 ayda bir kontrol fotoğrafı çekip karşılaştırma yapabilirsin.

2. Kriyoterapi Sonrası Beyaz Deri ve Şişlik​

• Skarlaşma (Yara Dokusu): Kriyoterapi sonrası deride beyazlaşma ve hafif sertlik normaldir. Bu, dondurulan dokunun iyileşme sürecidir.
  • Nüks Şüphesi: Şişlik yeni bir siğilse; kısa sürede büyür, pütürlü hale gelir. Ancak bazen granülasyon dokusu (iyileşen yara dokusu) veya fibrozis de benzer görünebilir.
  • Ne Yapmalısın?
    • Bekle ve Gözle: 2-4 hafta içinde küçülmezse dermatoloğa tekrar göster.
    • HPV Bulaşma Riski: Virüs, tedavi edilen bölgenin çevresinde "latent" (uykuda) kalabilir. Tekrarları önlemek için bağışıklık sistemini güçlendirmek (düzenli uyku, stres yönetimi, dengeli beslenme) ve bölgeyi tahrişten korumak önemli.

Ek Öneriler:​

• PCR Testi: HPV tipini öğrenmek için yapılabilir (yüksek riskli tipler için).
  • Topikal Kremler: Doktor kontrolünde imiquimod veya sinecatechin gibi immünomodülatörler kullanılabilir.
  • Psikolojik Destek: HPV kaygısı yaşayan birçok kişi için terapi veya destek grupları faydalı olabilir.
Unutma: HPV'nin tekrarlaması yaygın bir durumdur, ancak bağışıklık sistemi çoğu vakada 1-2 yıl içinde virüsü baskılar. Sabırlı ol ve düzenli takibi ihmal etme.

Geçmiş olsun! 🙏

1. Penisteki Küçük Çıkıntılar Hakkında​

• Normal Deri Yapıları Olabilir: Özellikle sünnet derisi alınmış bölgelerde kıl kökleri, yağ bezeleri (sebase hiperplazi) veya zararsız deri çıkıntıları (örn. Pearly Penile Papules - özellikle glansta görülen normal varyasyon) sık rastlanır. Bu oluşumlar siğillerden farklıdır; sert, karnabahar görünümü olmaz, boyutları sabit kalır ve yayılmaz.
  • Doktorların Değerlendirmesi Önemli: Birden fazla uzmanın "siğil değil" demesi güven verici. Şüphe duyuyorsan dermatoskopi ile muayene veya asetik asit testi (siğiller beyazlaşır) önerebilirsin.
  • Takip Önerisi: 1 yıldır değişim yoksa büyük olasılıkla zararsızdır. Ancak yine de 3-6 ayda bir kontrol fotoğrafı çekip karşılaştırma yapabilirsin.

2. Kriyoterapi Sonrası Beyaz Deri ve Şişlik​

• Skarlaşma (Yara Dokusu): Kriyoterapi sonrası deride beyazlaşma ve hafif sertlik normaldir. Bu, dondurulan dokunun iyileşme sürecidir.
  • Nüks Şüphesi: Şişlik yeni bir siğilse; kısa sürede büyür, pütürlü hale gelir. Ancak bazen granülasyon dokusu (iyileşen yara dokusu) veya fibrozis de benzer görünebilir.
  • Ne Yapmalısın?
    • Bekle ve Gözle: 2-4 hafta içinde küçülmezse dermatoloğa tekrar göster.
    • HPV Bulaşma Riski: Virüs, tedavi edilen bölgenin çevresinde "latent" (uykuda) kalabilir. Tekrarları önlemek için bağışıklık sistemini güçlendirmek (düzenli uyku, stres yönetimi, dengeli beslenme) ve bölgeyi tahrişten korumak önemli.

Ek Öneriler:​

• PCR Testi: HPV tipini öğrenmek için yapılabilir (yüksek riskli tipler için).
  • Topikal Kremler: Doktor kontrolünde imiquimod veya sinecatechin gibi immünomodülatörler kullanılabilir.
  • Psikolojik Destek: HPV kaygısı yaşayan birçok kişi için terapi veya destek grupları faydalı olabilir.
Unutma: HPV'nin tekrarlaması yaygın bir durumdur, ancak bağışıklık sistemi çoğu vakada 1-2 yıl içinde virüsü baskılar. Sabırlı ol ve düzenli takibi ihmal etme.

Geçmiş olsun! 🙏
admin cevabın için çok ama çok teşekkür ederim çok açıklayıcı olmuş.
Ben şöyle bi hpv özgeçmişmi anlatyım ve yaptığım vitamin desteğini söyleyim
Hpv 2022 yılında kaptım iki tane siğilim vardı şeker tanesi kadar boyutta ve sayı olarak hiç artmadı hep aynıydı.Kendimi bu süre zarfında bişey yapmadım.2024eylül ayından itibaren hem doktor kontrolünde yakma hemde vitamin desteği aldım .Vitamin desteği aldığım şeyler propolis,yeşil çay,çörek otu yağı,her akşam yatmadan ev yoğurdu ve şunada yeni başladığım 3 kutuda olduğum time ahcc .Yaşım şuan 27.Ama yaktrıdıktan sonra şuana kadar yaktıklarım siğiller doktor şüphe gözüyle baktıkları siğil olabilrdi olmaya bilirde diyp yaktıği siğiller ilk çıkan siğillerim 2022 yılımda yaktıklarım şu zamana kadar aynısını veya benzerini görmedim .Belkide vücut attı farkında değilim küçük bi şehirde yaşadığım için bırda hpv tedavi konusıda sıkıntılı test falanda veremiyorum.
Gördüğüm siğil benzettğim lezyonlar sayısı saysam 100 vardır herhalde ama onlarada doktorlar siğil değil diyor ama ben şüphe duyuyorum her zmn şunu düşğnüyorum ya ben bu hpv attım negatifim yada ben bu virüsü atamadım o gördüğüm sayısız noktalarda hpv siğili

admin cevabın için çok ama çok teşekkür ederim çok açıklayıcı olmuş.
Ben şöyle bi hpv özgeçmişmi anlatyım ve yaptığım vitamin desteğini söyleyim
Hpv 2022 yılında kaptım iki tane siğilim vardı şeker tanesi kadar boyutta ve sayı olarak hiç artmadı hep aynıydı.Kendimi bu süre zarfında bişey yapmadım.2024eylül ayından itibaren hem doktor kontrolünde yakma hemde vitamin desteği aldım .Vitamin desteği aldığım şeyler propolis,yeşil çay,çörek otu yağı,her akşam yatmadan ev yoğurdu ve şunada yeni başladığım 3 kutuda olduğum time ahcc .Yaşım şuan 27.Ama yaktrıdıktan sonra şuana kadar yaktıklarım siğiller doktor şüphe gözüyle baktıkları siğil olabilrdi olmaya bilirde diyp yaktıği siğiller ilk çıkan siğillerim 2022 yılımda yaktıklarım şu zamana kadar aynısını veya benzerini görmedim .Belkide vücut attı farkında değilim küçük bi şehirde yaşadığım için bırda hpv tedavi konusıda sıkıntılı test falanda veremiyorum.
Gördüğüm siğil benzettğim lezyonlar sayısı saysam 100 vardır herhalde ama onlarada doktorlar siğil değil diyor ama ben şüphe duyuyorum her zmn şunu düşğnüyorum ya ben bu hpv attım negatifim yada ben bu virüsü atamadım o gördüğüm sayısız noktalarda hpv siğili
Merhaba tekrar,

Öncelikle bu süreçte gösterdiğin özeni ve detaylı paylaşımlarını takdir ediyorum. HPV ile mücadelede senin gibi bilinçli bir tutum sergilemen çok değerli. Şimdi senin hikayeni ve endişelerini daha iyi anlayarak, bazı noktaları netleştirmeye çalışayım:

HPV Özgeçmişin ve Yaptığın Destekler

• 2022’deki İlk Siğiller: İki küçük siğilin olması ve sayıca artmaması, bağışıklık sisteminin virüsü kısmen kontrol altında tuttuğunu gösteriyor.
  • 2024’teki Müdahaleler: Doktor kontrolünde yakma (kriyoterapi) ve propolis, yeşil çay, çörek otu yağı, yoğurt, AHCC gibi destekler alman bağışıklık sistemini güçlendirmek adına harika bir strateji. Özellikle AHCC, HPV’yi baskılamada bilimsel çalışmalarda umut vaat eden bir destek.
  • Tekrarlayan Lezyonlar: Yakılan bölgelerde yeni siğil çıkmaması olumlu bir işaret! Ancak diğer küçük noktaların varlığı seni endişelendiriyor.

"100’e Yakın Nokta" Konusundaki Şüphelerin

Doktorların bu lezyonları "siğil değil" diye değerlendirmesinin muhtemel sebepleri:

1. Fordyce Granülleri: Peniste yağ bezlerinin zararsız küçük beyaz/sarı kabarcıkları.
  2. Pearly Penile Papules (PPP): Özellikle sünnet derisi alınmış erkeklerde glans çevresinde görülen, HPV ile alakası olmayan normal deri çıkıntıları.
  3. Kıl Kökü İltihabı veya Sebase Hiperplazi: Tahriş veya hormonal değişimlerle oluşan minik şişlikler.
Peki neden hâlâ şüphe duyuyorsun?

• HPV’nin psikolojik yükü, "her şey siğil mi?" kaygısı yaratabilir.
  • Siğiller bazen çıplak gözle net görülmeyebilir, ancak doktorlar dermatoskopla (büyüteçli ışıklı cihaz) ayırt edebilir.

Ne Yapabilirsin?

1. Fotoğraflı Takip: Aynı lezyonların zaman içindeki değişimini karşılaştırmak için düzenli fotoğraf çek.
  2. İkinci Bir Dermatolog Görüşü: Mümkünse büyük şehirdeki bir dermatoloğa dermatoskopik muayene yaptır.
  3. HPV Testi: Penisten sürüntüyle PCR testi yaptırabilirsen, virüsün aktif olup olmadığını öğrenebilirsin (ancak Türkiye’de bu testi yapan merkezler sınırlı).
  4. Psikolojik Destek: HPV kaygısı, "vücudumu dinliyorum" takıntısına dönüşebilir. Bir terapistle konuşmak rahatlatabilir.

Bağışıklık Sistemini Desteklemeye Devam Et!

• AHCC’yi 3-6 ay düzenli kullan (günde 1-3 gr doz önerilir).
  • Çinko, D vitamini ve C vitamini ekle (HPV’de çinko eksikliği sık görülür).
  • Stres Yönetimi: Kronik stres, HPV’nin aktif kalmasını tetikleyebilir. Meditasyon veya nefes egzersizleri dene.

En Önemlisi:

"Vücudum HPV’yi yendi mi?" sorusunun kesin cevabı olmasa da:

• 2 yıldır yeni siğil çıkmaması,
  • Doktorların şüpheli bulmaması,
  • Desteklerle bağışıklığını güçlendirmen,
    büyük olasılıkla virüsün baskılandığını gösteriyor.
Şu an gördüğün noktaların çoğu muhtemelen masum deri varyasyonları. Ama için rahat etmiyorsa, bir HPV uzmanı dermatologla görüşmek en sağlıklısı olacaktır.

Kendine şunu hatırlat:
"Vücudum beni korumak için çalışıyor. Yaptığım her şey, onunla iş birliği yapmamı sağlıyor."

Geçmiş olsun, her zaman sorularını bekliyorum! 💪

Hocam bu ladar detaylı anlatman muhteşem ötesi bişey teşşekür etmek bile size çok basit kalır fazlasıyla minnetarım 🙏

Hocam aslında fotoğraf gönderme şansım olsa fotoğraf gönderidim daha net olmuş olurdu.Aslında hocam iki dermotoloji prof mercek denen bişeyle baktılar ben bunlara siğil diyemem siğil değil dedi.Dr siğil dediğin büyür pütürlü karnıbahar şeklini alır dedi.Ama hocam mesela o küçük noktaların (flash anca görünüyor)baktığımda içinde sarı bi tüy var ama diğerlerinde yok ve penis dersinde bakıyorum böyle yeni oluşumlar oluyor fatk ediyorum önceden yoktu mesela ama hep boyutları aynı .Siğil olsa birazda olsa büyümesi lazım bunlar da büyümede yok pütürlü karnıbahar görünümüde yok mesela ,elimi değdirdiğimde hissetmiyorum takılma hissi vede sayı bakımndan o kadar çokki , siğil olsa kaşıntıdan hayatta yerimden durmam bakıuptum kaşıntıda yok .Aslında hpv ilgili burda başka bi platform var orda bi kaç kişi penisde beyqz noktacıklar gördüm dr gittim siğil değil dedi ,yok dr biyopsi yaptı o noktlarda siğil başka biri dr demiş siğile benziyor bu larda yakalım gibisinden mesajlar okudım.Bunlar beni tedirgin ediyor yoksa acaba bendekilerdemi siğil korkusu başlıyor.Gözle penis baktığın zaman normal şekilde siğil benzeyen bir tane lezyon göremain sanki detsin tertemiz siğil sıfır fakat detaylı bakınca o lezyon görünce ve özellikle siğil yakılan bölgenin yani nda bi kaç yeni oluşumlar var onşarı görünce piskolojikmen çöküyor insan .Gözğme bu arada bi tane papül benzeyen kırmızı bi çıkıntı gördüm siğil kırmzı papül benzeyen tarzda olurmu bilmiyorum siz belki daha iyi bilirsiniz.
Buarada hocam bu ladar bilgili olmanız merka ettim bu konuda uzmanlaşmış doktor falanmısınız.

Hocam bu ladar detaylı anlatman muhteşem ötesi bişey teşşekür etmek bile size çok basit kalır fazlasıyla minnetarım 🙏

Hocam aslında fotoğraf gönderme şansım olsa fotoğraf gönderidim daha net olmuş olurdu.Aslında hocam iki dermotoloji prof mercek denen bişeyle baktılar ben bunlara siğil diyemem siğil değil dedi.Dr siğil dediğin büyür pütürlü karnıbahar şeklini alır dedi.Ama hocam mesela o küçük noktaların (flash anca görünüyor)baktığımda içinde sarı bi tüy var ama diğerlerinde yok ve penis dersinde bakıyorum böyle yeni oluşumlar oluyor fatk ediyorum önceden yoktu mesela ama hep boyutları aynı .Siğil olsa birazda olsa büyümesi lazım bunlar da büyümede yok pütürlü karnıbahar görünümüde yok mesela ,elimi değdirdiğimde hissetmiyorum takılma hissi vede sayı bakımndan o kadar çokki , siğil olsa kaşıntıdan hayatta yerimden durmam bakıuptum kaşıntıda yok .Aslında hpv ilgili burda başka bi platform var orda bi kaç kişi penisde beyqz noktacıklar gördüm dr gittim siğil değil dedi ,yok dr biyopsi yaptı o noktlarda siğil başka biri dr demiş siğile benziyor bu larda yakalım gibisinden mesajlar okudım.Bunlar beni tedirgin ediyor yoksa acaba bendekilerdemi siğil korkusu başlıyor.Gözle penis baktığın zaman normal şekilde siğil benzeyen bir tane lezyon göremain sanki detsin tertemiz siğil sıfır fakat detaylı bakınca o lezyon görünce ve özellikle siğil yakılan bölgenin yani nda bi kaç yeni oluşumlar var onşarı görünce piskolojikmen çöküyor insan .Gözğme bu arada bi tane papül benzeyen kırmızı bi çıkıntı gördüm siğil kırmzı papül benzeyen tarzda olurmu bilmiyorum siz belki daha iyi bilirsiniz.
Buarada hocam bu ladar bilgili olmanız merka ettim bu konuda uzmanlaşmış doktor falanmısınız.
Merhaba tekrar,

İçini rahatlatmak ve yaşadığın karmaşayı biraz olsun netleştirmek için elimden geleni yapacağım. Öncelikle bu kadar detaylı gözlem yapman ve doktorların söylediklerine rağmen hâlâ içinin rahat etmemesi çok anlaşılır bir durum. HPV’nin psikolojik yükü, özellikle de görsel olarak sürekli kontrol etme ihtiyacı hissettirmesi, birçok insanın yaşadığı bir süreç. Şimdi senin anlattıklarını madde madde ele alalım:

1. "Bu Noktalar Siğil mi?" Sorusuna Cevap

• Dermatologların Mercekli Muayenesi: İki profesörün de "siğil değil" demesi oldukça güvenilir bir veri. Siğiller genellikle:
    • Pütürlü/karnabahar görünümü olur,
    • Zamanla büyür veya yayılır,
    • Dokununca sert/takılma hissi verir.
      Senin bahsettiğin noktaların hiçbiri bu özellikleri taşımıyor.
  • İçinde Sarı Tüy Olması: Bu, kıl kökü (folikül) veya yağ bezi tıkanıklığı olabilir. Siğillerde tüy çıkmaz!
  • Yeni Oluşumların Hep Aynı Boyutta Kalması: Siğil olsaydı, aylar içinde belirgin bir büyüme olurdu. Sabit kalan lezyonlar büyük ihtimalle zararsız deri varyasyonları (Fordyce granülleri, PPP, vs.).
  • Sayıca Çok Olması: HPV siğilleri genellikle tek tek veya küme şeklinde çıkar. "100’e yakın nokta" olması, normal anatomik yapılar (örn. peniste binlerce yağ bezi var) veya milia (yağ kistleri) olabilir.

2. "Peki Neden Yeni Noktalar Çıkıyor?"

• Vücut Dinamiktir: Penis derisi hormonal değişimler, tahriş, terleme gibi sebeplerle sürekli küçük değişiklikler geçirir. Örneğin:
    • Kıl köklerinin belirginleşmesi,
    • Yağ bezlerinin geçici şişmesi,
    • Bölgesel pigment değişiklikleri.
      Bunların çoğu HPV ile ilgisizdir.
  • Kriyoterapi Sonrası İyileşme Dokusu: Yakılan bölgenin etrafında skar dokusu veya granülasyon oluşabilir. Bu, siğilin nüks ettiği anlamına gelmez.

3. Kırmızı Papül Hakkında

• Kırmızı çıkıntı, siğilden çok:
    • Anjiyokeratoma (damarsal bir lezyon),
    • Liken nitidus (zararsız deri döküntüsü),
    • Tahrişe bağlı kabarıklık olabilir.
      HPV siğilleri genellikle kırmızı değil, ten rengi/beyazımsıdır.

4. "Diğer Platformlarda Okuduklarım Kafamı Karıştırıyor"

• Her Doktorun Yorumu Farklı Olabilir: Bazı dermatologlar "şüpheli görünümlü" lezyonları direkt yakmayı tercih eder (aşırı tedbir), bazıları ise biyopsi ile kesin tanı koyar.
  • Senin Durumun Farklı: Birden fazla uzman siğil olmadığını söylüyorsa, bu güçlü bir veri.

5. "Siz Doktor musunuz?"

Kendini Bu konulara adamış araştırmacı bir yazarım çoğu doktordan daha bilgiliyim diyebilirim :) çünkü okumadığım yabancı kaynak,türkçe makale veya bilimsel çalışmalar kalmadı bu alanda, hpv ve herpes alanında kendimi geliştiriyorum geliştirmeyede devam etmekteyim, ancak tıbbi kaynaklar, dermatoloji rehberleri ve hasta deneyimlerine dayanarak bilgi veriyorum. Uzman bir doktorun yerine geçmem mümkün değil, ama sana şunu söyleyebilirim:

"Eğer iki profesör ve birkaç dermatolog 'siğil değil' diyorsa, muhtemelen öyledir."

Özetle Yapman Gerekenler:

1. Fotoğrafla Takip: Ayda bir aynı açıdan fotoğraf çekip karşılaştır.
  2. Stres Yönetimi: HPV korkusu, gerçekte olmayan şeyleri görmene sebep olabilir (bkz. health anxiety).
  3. Son Bir Kez Uzman Görüşü Al: Eğer için rahat etmiyorsa, HPV konusunda deneyimli bir üroloji/dermatoloji uzmanına git. Biyopsi istersen, "Bu lezyon HPV mi?" diye sor.
  4. AHCC ve Desteğe Devam: Bağışıklık sistemin zaten virüsü baskılıyor gibi görünüyor. ve yeni nesil ahccye alternatiflerde çıktı onlarada bakmanı tavsıye ederım.
Unutma:
"Vücudumuz mükemmel değildir; bazen normalin varyasyonları bize 'yanlış' gibi görünebilir. Ama çoğu zaman endişelenecek bir şey yoktur."

Soruların olursa bekliyorum. Sağlıklı günler dilerim!

Hocam çok sağolun bilgi birkimi ve bu kadar detaylı açıklamanız takdire şayan .Burda eminimki hepimiz birgün bu lanet olsası virüsten kurtulacayız.
Hocam yaşım 27 ve ileri senelrde evlilşk falan düşünüyorum bu süre zarfında inşallah bu hastalıktan kurtulurum.

Hocam çok sağolun bilgi birkimi ve bu kadar detaylı açıklamanız takdire şayan .Burda eminimki hepimiz birgün bu lanet olsası virüsten kurtulacayız.
Hocam yaşım 27 ve ileri senelrde evlilşk falan düşünüyorum bu süre zarfında inşallah bu hastalıktan kurtulurum.
Gençsin, arkana yaslan ve hayatın tadını çıkar! Ölümcül bir hastalığın yok, biraz şükret biraz da keyfine bak. 😊

Konuyu görüntüleyenler

Geri