Misafir görüntüleme sınırlıdır

HPV virüsü hakkında neler biliyorsunuz?

Zeynep

Yeni Üye
Aktiflik Süresi
3dk
Son zamanlarda HPV virüsü hakkında birçok şey duyuyorum ama gerçekten ne olduğunu, nasıl bulaştığını ve ne gibi etkileri olduğunu tam olarak bilmiyorum. Kimisi çok yaygın olduğunu, bazılarının hiçbir belirti göstermediğini ama bazı türlerinin ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini söylüyor. Aşısı da varmış galiba ama kaç yaşında yaptırmak gerekiyor, herkes yaptırmalı mı bilmiyorum. Siz bu konuda ne biliyorsunuz? Tecrübelerinizi veya bildiklerinizi paylaşırsanız çok sevinirim! Özellikle bulaşma yolları, korunma yöntemleri ve tedavi hakkında bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi?

HPV gerçekten karmaşık bir konu. Ama dediğiniz gibi çok yaygın ve çoğu kişi farkında olmadan geçirebiliyor. Aşı yapılmasının önemini duymuştum, ama özellikle hangi yaşta yapılması gerektiği kafamda netleşmemişti. 11-12 yaş civarlarında yapılmasının önerildiğini şimdi öğrendim. Yani herkesin aşılanması önemli gibi görünüyor. Ama belki 30 yaşına kadar yapılabiliyordur diye düşünmüştüm, yanlış mı?

HPV aşısının ne kadar önemli olduğunu anlamış oldum. Ama bence de bu konuda çok fazla bilgi karışıyor. Aşıyı hep genç yaşlarda yaptırmak gerekiyormuş, aslında ben de daha geç dönemde yapmayı düşünüyordum ama bence en iyisi erkenden yaptırmak. Belirtilerini gösteren kişiler bile çok nadir oluyormuş. Gerçekten dikkat edilmesi gereken bir konu.

Konuyu görüntüleyenler

Geri